ابر خازن یا خازن دولایه
ابر خازن ڪه به آن خازن دولایه نیز میگویند در مقدار ظرفیت (ظرفےت خازن) با خازنهاے معمولے یا خازن های الکترولیتی متفاوت است. ابرخازن نوعے خازن است ڪه ظرفیت بسیار زیادے نسبت به خازنهاے معمولے دارد. ظرفیت آنها معمولاً بیش از ۱۰ میلے فاراد است؛ و ڪاربردهاے بسیارے دارد. قیمت ابرخازن در مقایسه با دیگر انواع خازن بیشتر است.
ساختار فیزیکی ابر خازن
ابر خازنها یک خازن دولایه هستند ڪه نسبت به خازنهاے معمولے ظرفیت بسیار بالاترے دارند اما ولتاژ قابل تحمل آنها ڪه به ولتاژ شڪست یا break down voltage معروف است پایین است. ظرفیت ابر خازنها معمولاً بیش از 10 میلے فاراد و در رنج فاراد است ڪه باعث بوجود آمدن ڪاربردهاے جدیدے براے آنها میشود ولے قیمت آنها در مقایسه با خازنهاے معمولے بالاتر است.
ابر خازنها از دو صفحه فلزے ڪه با مواد مختلف (با نام Activated Carbon ) پوشانده شده اند تشڪیل شده ڪه این مواد متخلخل باعث پدیدآوردن مساحت بیشترے براے ذخیره انرژے میشود. این دو صفحه در یک ژل یا مایع الڪترولیت ڪه داراے یونهاے مثبت و منفے میباشد غوطه ور هستند ڪه در صورت اعمال یک ولتاژ به دو الڪترود خازن این یونها از هم جدا میشوند.
مزایای ابر خازنها
ابرخازنها قابلیت شارژ و دشارژ برای صدها هزار بار با کمترین افت در عملکرد و کیفیت را دارند.
طول عمر آنها بالا و بین 10 تا 20 سال است.
بعد از 10 سال کارکرد، ظرفیت آنها از 100 به 80 درصد میرسد.
به دلیل مقاومت سری یا ESR پایین تر، زمان شارژ و دشارژ آنها پایینتر است.
توان و جریان بالاتری نسبت به خازنهای معمولی دارند.
تحمل حرارت بالا یا دمای پایین تا منفی چهل درجه سانتی گراد را دارا هستند.
معایب ابر خازنها
ولتاژ قابل تحمل آنها پایین و در حال حاضر در رنج 2-3 ولت است.
در صورت نیاز به ولتاژهای بالاتر باید آنها را سری کرد که منجر به کاهش ظرفیت خازن میشود. در حالت سری به دلیل اینکه همه خازنهای سری شده ظرفیت یکسانی ندارند باید از یک مدار کنترل برای شارژ آنها استفاده کرد تا ولتاژ یک یا چند تا از خازنهای سری شده از بیشترین ولتاژ قابل تحمل الکترولیت آنها بیشتر نشود.
منبع:ویکی پدیا و برگرفته شده از کانال تلگرامی:@mashadreball